Sushi Geisha Facebook Page

סושי לעכשיו? או שאפשר לשמור למחר?

היות והסושי הינו מאכל טרי ומורכב מדגים טריים וירקות טריים, האורז חמים והאצה קריספית תמיד נמליץ לאכול את המנה עד כשעה מרגע הוצאתה לשולחן אך לפעמים יכולת האחסון הטבעית שלנו נמוכה ואין ביכולתנו לסיים הכל באותו הרגע או שבדיוק שהכל מוכן הפעמון מצלצל ואורחים הפתיעו ולא בא לנו שיסתכלו עלינו אוכלים לבד, לכן אנו חייבים לשים את הסושי בצד ועל מנת שלא ייזרק כי בכל זאת חבל על הכסף ובטוח שנרצה את זה אחר כך, כדאי לשמור את הסושי לפי האופציות הבאות:

בארון מוצל וקריר

הסושי לח והטריות שלו בשיא על מנת לשמור את אותו מצב נצטרך להכניסו לקופסא סגורה היטב אך לא אטומה ממש כמו לדוגמא קופסת ה "טייק הוואי" ואז הסושי יישמר לנו לזמן של בערך כ- שעה אחת, אחרי זה קיימת סכנה ממשית.

מקרר

מקרר זוהי אופציה שנעדיף אותה אחרי שאין לנו ברירה לאכול בתוך שעה. הטמפרטורה של המקרר צריכה להיות מינימאלית לאורז ומקסימאלית לדג זאת אומרת שנצטרך למצוא את האיזון המושלם, מפני שהאורז בטמפרטורה נמוכה מדיי תייבש לנו את הלחות של האורז והאורז התקשה למצב של פירורים, אורז בטמפרטורה גבוהה תייצר לנו אורז לח יותר ואולי אפילו יגיע למצב של אורז מקולקל ולכן צריכים למצוא את הטמפרטורה המאוזנת עבור האורז אך יחד עם זאת ישנם עוד מרכיבים במנה הנהדרת שייצרנו וצריך להתייחס אליהם גם כבודד ובכבוד, הדג צריך את הטמפרטורה הגבוהה וזאת משום שהוא טרי לכן נשאף לשים אותו במקום יותר קר במקרר כשהוא לבד, הירקות הם פחות בעיתיים, השילוב של כל הפרודוקטים יחדיו צריכים חשיבה משמעותית בשמירתן ולכן נעדיף תמיד את המקום הממוצע מבחינת קור במקרר, בכל מקרר יש את המקור של הקור { פתח היציאה של הקירור – בדרך כלל נראה כמו תריס או חור עגול } ששם הוא יותר חזק ברוב המקררים מייצבים אותו באמצע אך אנו צריכים למצוא את המקום הטוב עבורנו שם הקור הוא ממוצע ולכן לא נשכיב את המנה שלנו באמצע המקרר, אני תמיד מעדיף את המדף התחתון ביותר וקרוב יותר לדלת המקרר ששם יש אוורור בכל פתיחה טבעית, עוד כדאי להוסיף מגבת רטובה סביב הקופסה לזאת על מנת לשמור על הלחות, באופציה הזאת הסושי יישאר לנו במצב טוב עד כ- 12 שעות ובמצב סביר גם קצת יותר.

מקפיא

המקפיא זוהי האפשרות האחרונה והכי פחות מומלצת מכל הסיבות, הסיבה העיקרית היא שסושי טרי הוא כבר לא יהיה אך יש את המצב הזה גם כן מכל מיני סיבות, אני שמעתי על חיילים שומרי שבת שרצו לאכול סושי בבוקר שבת וזוהי האופציה היחידה שנותרה להם.
נעטוף את הסושי בניילון נצמד טוב ונכסה אותו בבד לח את כל החבילה נכניס לקופסה אטומה ונכסה אותה גם בבד לח ונעטוף בעוד ניילון נצמד ואת כל זה נכניס למקפיא, מה שאנו עושים פה אנו מנסים לבודד את הסושי מהסביבה הקפואה שהוא האנטי הגמור של המקור של המנה, את הסושי ניתן לאכול עד כשבוע לאחר ההקפאה, מומלץ להפשיר עד לטמפרטורת החדר.

בתיאבון
סושי גיישה