Sushi Geisha Facebook Page

אנשים להוטים אחר הסושי, האם אתם יודעים עליו הכל?

מקור הסושי הוא מהמזרח הרחוק ומוגדר כמאכל יפני שהיו נוהגים לאכול כמעט כמו שבישראל אוכלים פלאפל, הסושי מכיל אצה מיובשת ומעובדת, אורז כמובן מרכיב חשוב ולכן חשוב מאוד לדעת את טקס הכנת האורז מחומץ האורז ועד לאצת הקומבו שנותנת את הטעם הנכסף, ירקות הם סוג של מילוי ובנוסף אפשר למלא עם ירקות בווריאציות שונות כגון טיגון, טיגון בטמפרטורה, מאודה ועוד... וכמובן סוגי הדגים הטריים שקונים ביום ההכנה וזאת לאחר השינוי שעבר "תהליך הכשרת הדג" היום נוהגים לאכול את הדג נא לגמרי ממש כמה שפחות מגע סכין וכל שכן חומרים וטמפרטורות למיניהם לעומת התהליך של פעם שהיו מעשנים ומכינים את הדג על ידי בישול, שימור והמלחה. על כן תראו היום מנות בהרבה סושיות שנקראות "אושיזושי" שזה אומר דג נא ממש.

הסושי התחיל בסוף המאה ה-17 ליד העיר הגדולה אוסאקה שם הוא עדיין לא נקרא סושי אלא אושיזושי שזהו הדג ללא הבישול כפי שאמרנו בפסקה הקודמת, הצורה הייתה דומה לכדור דג וכמובן תבלון של חומץ, סוכר ומלח. אז החלו להוסיף את האורז עבור איזה גביר שבא לאיזור משום צורת ההגשה ולכן נוצרה המנה שנקרא ניגירי.

המאכלים הללו התגלגלו מפה לאוזן והגיעו למקומות הקרובים בתחילה עד שהגיעו למרכז ולקצה השני של יפן.

במשך הזמן גלגלו את האורז עם הדג וירקות כגון אושינקו, קנפיו ועוד... בשנים המאוחרות יותר נכנסה האצה המדוברת וכבשה את דרך ההכנה שכן הכניסה טאץ' של יופי לגלגול הסושי ואנינות הטעם.

כשכבר תפס השם סושי את יפן החלו תיירים ליהנות במסעדות חלומיות קטנות בטוקיו ואלו הרשו לעצמם לפתח את הסושי בארה"ב ובאירופה כולה. אך כמובן שכל מדינה לקחה את הסושי למקום שלה והסושי עבר מודרניזציה תרבותית קולינארית ולכן אם נלך למקומות שאוהבים לאכול חריף אז גם הסושי יהיה חריף ואם נלך למקום שאוהבים תבלינים כמו הודו אז גם נרגיש בסושי שלהם טעמים חזקים, עד כדי כך שכבר ראינו סושי ים תיכוני שמורכב מחזה עוף וסושי עם גבינות למיניהן.

מה שבטוח שהיפנים לא חלמו שאי פעם באבולוציה של הסושי הוא התערבב עם פרודוקטים נוספים, יחד עם זאת מי שמבין באוכל ועם ראש פתוח יוכל ליהנות מטעמים מיוחדים שיעשו לו מסע עולמי מכסא במסעדה לכל מקום בעולם.

אכן יפן העתיקה תרמה לעולם הקולינארי טעם נפלא שהרבה מהשפים חושבים שאם לא היו ממציאים את זה בזמנו היינו צריכים להמציא את הסושי היום.

סושי גיישה